Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
31.O3.2025 poniedziałek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem, dżem niskosłodzony, herbata owocowa Wafle ryżowe z musem jabłkowym Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym, pomidor cząstki, kompot owocowy Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i ziemniakami, (papryka, pomidory pellati, marchew, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy)
01.04.2025 wtorek Zupa mleczna płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, herbata z cytryną Owoc Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy)
02.04.2025 środa Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, ser żółty, miód, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa Napój miętowo-cytrynowy, chrupki kukurydziane Ziemniaki z koperkiem, gulasz z szynki z warzywami (marchew. pietruszka, seler), brukselka na parze polana masłem, kompot owocowy Krem z pieczonej papryki i pomidorów z grzankami (papryka, pomidory pelatti, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki)
03.04.2025 czwartek Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną Owoc Ryż, potrawka z kurczaka (fasola biała, kukurydza, groszek, marchew, śmietana, masło) surówka: ogórek konserwowy, kompot owocowy Rosół z makaronem z lubczykiem i natką pietruszki (lubczyk, natka pietruszki, pietruszka, seler, marchewka, por, cebula, przyprawy)
04.04.2025 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, sałata, pomidor, szczypiorek, dżem niskosłodzony Jogurt naturalny z granolą Ziemniaki z koperkiem, porcja ryby panierowana z pieca, bukiet warzyw na parze polany masłem (brokuł. kalafior, marchew), kompot owocowy Zupa grochowa na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (groch połówki, seler, marchew, pietruszka, por, cebula, przyprawy, czosnek)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.