Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
24.O2.2025 poniedziałek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko ugotowane, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, herbata z cytryną Biszkopty Makaron spaghetti z sosem bolońskim z warzywami (marchew, seler, pietruszka, pomidory pellati), ogórek konserwowy, kompot owocowy Zupa jarzynowa na rosole z kurczaka z mieszanką 7 warzyw zabielana śmietaną (brukselka, marchew, kalafior, groch zielony, fasola szparagowa, pasternak, seler, por, ziemniaki, pietruszka, przyprawy)
25.02.2025 wtorek Zupa mleczna, kasza manna, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor, por herbata owocowa Owoc Ziemniaki z koperkiem, mięso z nogi kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych, mizeria z ogórków ze śmietaną i szczypiorkiem, kompot owocowy Rosół z makaronem z lubczykiem i natką pietruszki (lubczyk, natka pietruszki, pietruszka, seler, marchewka, por, cebula, przyprawy)
26.02.2025 środa Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, serek kanapkowy śmietankowy, dżem niskosłodzony, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną Owoc Ryż, potrawka z wołowiną z chińską mieszanką warzyw, surówka z białej kapusty, kompot owocowy Zupa ogórkowa na rosole z kurczaka z ziemniakami zabielana śmietaną (ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, por, cebula, przyprawy)
27.02.2025 czwartek Zupa mleczna z zacierkami, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa Pączek z marmoladą Ziemniaki z koperkiem, schab w sosie pieczeniowym , buraczki zasmażane, kompot owocowy Krem z białych warzyw na rosole z kurczaka z grzankami (ziemniaki, pietruszka, seler, kalafior, por, cebula, przyprawy)
28.02.2025 piątek Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, sałata, pomidor, szczypiorek Jogurt naturalny z truskawkami Ziemniaki z koperkiem, porcja ryby panierowana z pieca surówka z kapusty kiszonej z brzoskwinią kompot owocowy Barszcz czerwony na rosole z kurczaka z ziemniakami zabielana śmietaną (buraki ćwikłowe, seler, pietruszka, koperek, marchewka, ziemniaki, cebula, por, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.