Jadłospis
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad - II danie | Obiad - zupa | |
---|---|---|---|---|---|
14.O4.2025 poniedziałek | Zupa mleczna płatki czekoladowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, papryka, herbata owocowa | Baton crunchy | Makaron z kiełbasą i warzywami (seler, pietruszka, marchew), ogórek konserwowy, kompot owocowy | Zupa sulfarino na rosole z kurczaka z fasolką szparagową i pomidorami pelatti zabielana śmietaną (fasolka szparagowa, pomidory pelatti, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy) | |
15.04.2025 wtorek | Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem (majonez), dżem niskosłodzony, herbata owocowa | Owoc | Ziemniaki z koperkiem, zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażane, kompot owocowy | Zupa kalafiorowa na rosole z kurczaka zabielana śmietaną (kalafior, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki) | |
16.04.2025 środa | Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną, sałata, miód, herbata owocowa | Kisiel do picia | Ryż, filet drobiowy w sosie curry z warzywami: brokuł, kalafior, marchew, kompot owocowy | Zupa ogórkowa na rosole z kurczaka z ziemniakami zabielana śmietaną (ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, por, cebula, przyprawy) | |
17.04.2025 czwartek | Zupa mleczna z zacierkami, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa | Owoc | Ziemniaki z koperkiem, pieczone podudzie z kurczaka, pomidory cząstki w sosie czosnkowym (majonez, jogurt naturalny) kompot owocowy | Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy) | |
18.04.2025 piątek | Mleko, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, miód, sałata, papryka, herbata z cytryną | Herbatniki | Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, mizeria z ogórków ze śmietaną, kompot owocowy | Zupa pomidorowa na rosole z kurczaka z ryżem, pomidorami pelatti, natką pietruszki i lubczykiem zabielana śmietaną (pomidory pelatti, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy) |



W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.
Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień
Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.
W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie
Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)
Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)
Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)
Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )
Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata )
podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.