Jadłospis
Data | I śniadanie | II śniadanie | Obiad - II danie | Obiad - zupa | |
---|---|---|---|---|---|
31.O3.2025 poniedziałek | Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem, dżem niskosłodzony, herbata owocowa | Wafle ryżowe z musem jabłkowym | Makaron penne z kurczakiem w sosie śmietanowo-szpinakowym, pomidor cząstki, kompot owocowy | Zupa gulaszowa z mięsem wieprzowym i ziemniakami, (papryka, pomidory pellati, marchew, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy) | |
01.04.2025 wtorek | Zupa mleczna płatki ryżowe, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, papryka, szczypiorek, herbata z cytryną | Owoc | Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony, surówka z czerwonej kapusty, kompot owocowy | Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy) | |
02.04.2025 środa | Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, ser żółty, miód, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa | Napój miętowo-cytrynowy, chrupki kukurydziane | Ziemniaki z koperkiem, gulasz z szynki z warzywami (marchew. pietruszka, seler), brukselka na parze polana masłem, kompot owocowy | Krem z pieczonej papryki i pomidorów z grzankami (papryka, pomidory pelatti, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki) | |
03.04.2025 czwartek | Zupa mleczna płatki jęczmienne, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, sałata, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną | Owoc | Ryż, potrawka z kurczaka (fasola biała, kukurydza, groszek, marchew, śmietana, masło) surówka: ogórek konserwowy, kompot owocowy | Rosół z makaronem z lubczykiem i natką pietruszki (lubczyk, natka pietruszki, pietruszka, seler, marchewka, por, cebula, przyprawy) | |
04.04.2025 piątek | Herbata z cytryną i miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasztet pieczony, sałata, pomidor, szczypiorek, dżem niskosłodzony | Jogurt naturalny z granolą | Ziemniaki z koperkiem, porcja ryby panierowana z pieca, bukiet warzyw na parze polany masłem (brokuł. kalafior, marchew), kompot owocowy | Zupa grochowa na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (groch połówki, seler, marchew, pietruszka, por, cebula, przyprawy, czosnek) |



W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.
Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień
Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.
W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie
Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)
Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)
Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)
Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )
Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata )
podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.