Jadłospis

Data I śniadanie II śniadanie Obiad - II danie Obiad - zupa
14.O4.2025 poniedziałek Zupa mleczna płatki czekoladowe, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, papryka, herbata owocowa Baton crunchy Makaron z kiełbasą i warzywami (seler, pietruszka, marchew), ogórek konserwowy, kompot owocowy Zupa sulfarino na rosole z kurczaka z fasolką szparagową i pomidorami pelatti zabielana śmietaną (fasolka szparagowa, pomidory pelatti, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy)
15.04.2025 wtorek Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem konserwowym i szczypiorkiem (majonez), dżem niskosłodzony, herbata owocowa Owoc Ziemniaki z koperkiem, zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażane, kompot owocowy Zupa kalafiorowa na rosole z kurczaka zabielana śmietaną (kalafior, marchewka, ziemniaki, seler, pietruszka, cebula, por, przyprawy, natka pietruszki)
16.04.2025 środa Kakao na mleku, bułka bagietka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i śmietaną, sałata, miód, herbata owocowa Kisiel do picia Ryż, filet drobiowy w sosie curry z warzywami: brokuł, kalafior, marchew, kompot owocowy Zupa ogórkowa na rosole z kurczaka z ziemniakami zabielana śmietaną (ogórki kiszone, marchew, seler, pietruszka, ziemniaki, por, cebula, przyprawy)
17.04.2025 czwartek Zupa mleczna z zacierkami, pieczywo mieszane z masłem, wędlina, sałata, ogórek, szczypiorek, herbata owocowa Owoc Ziemniaki z koperkiem, pieczone podudzie z kurczaka, pomidory cząstki w sosie czosnkowym (majonez, jogurt naturalny) kompot owocowy Krupnik na żeberkach z ziemniakami, natką pietruszki i lubczykiem (kasza jęczmienna, seler, marchewka, pietruszka, por, przyprawy)
18.04.2025 piątek Mleko, pieczywo mieszane z masłem, serek kanapkowy, miód, sałata, papryka, herbata z cytryną Herbatniki Ziemniaki z koperkiem, jajko sadzone, mizeria z ogórków ze śmietaną, kompot owocowy Zupa pomidorowa na rosole z kurczaka z ryżem, pomidorami pelatti, natką pietruszki i lubczykiem zabielana śmietaną (pomidory pelatti, koncentrat pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, przyprawy)

W przygotowanych potrawach
znajduje się solidna porcja warzyw.

Owoce dostępne są na salach
przez cały dzień

Do każdego posiłku woda mineralna nisko – lub średnio - zmineralizowana bez ograniczeń.

W przygotowanych potrawach mogą znajdować się produkty ALERGENNE, które są podkreślone w jadłospisie

Mąka – (sosy, zupy, naleśniki, kopytka)

Ryby – ( filet rybny, kotlet mielony rybny, paluszki rybne, konserwa rybna, pasta z makreli)

Seler – (wszystkie zupy oraz makarony z warzywami)

Mleko i pochodne z laktozą – (kawa na mleku, kakao, zupy mleczne )

Miód pszczeli – wszystkie napoje przygotowane na miejscu (kompot, herbata ) 

podkreślone produkty pochodzą z grupy produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

Zastrzega się prawo do zmian w jadłospisie.